Дългогодишното безхаберие и лошо стопанисване на сградния културен фонд  е

...
Дългогодишното безхаберие и лошо стопанисване на сградния културен фонд  е
Коментари Харесай

ВМРО с остра позиция за Тютюневия град

Дългогодишното безхаберие и неприятно стопанисване на сградния културен фонд  е еманация  на обстановката с Тютюневия град

Във връзка с нашумялата последното денонощие тематика, обвързвана със срутване (унищожаване) на постройка, част от така наречен Тютюнев град, едно емблематично за историята и културата на града ни място, изричаме ясната и недвусмислена позиция, че подобен вид здания са културно завещание, завещано от дедите ни, които да съхраняват духа, историята, културата и идентичността на пловдивчани и на града ни.

За нас е тъпо, че държавните институции в лицето на МК и НИНКН не засвидетелстват нужното внимание и синхрон, по отношение на провеждането на съответна политика по тематиката. Дългогодишното безхаберие и неприятно стопанисване на тези здания докара до картинката, която виждаме през днешния ден.

Разбираме, че в това си положение те съставляват заплаха за жителите, само че е редно посредством подсигуряване на съответно финансиране и подкрепяне от страна на страната, те да бъдат възобновени където положението на оборудванията разрешава, а там където не- да се изградят отначало във типа, в които са били основани и да се даде нов живот на постройките настоящи с времето, в  което живеем.

Културното завещание е отговорност на цялото ни общество, в това число и институциите, които го съставляват. Всяко деяние, обвързвано с изменение по тези здания следва да бъде законосъобразно и да бъде в съгласие на равнище всички държавни институции.

Следва да не забравяме, че по отношение на рехабилитация и възобновяване на постройките в Тютюневия град бе обезпечено в началото финансиране по ЕСК, което след това бе пренасочено за съмнителни „ арт “ планове, какъвто е налице и сега пред площада до Римския стадион. Ние от Вътрешна македонска революционна организация неведнъж сме засягали тематиката по отношение на тактиката за тютюневия град и нейното усъвършенстване и усъвършенстване.

Пътят за решение, който ние от Вътрешна македонска революционна организация предлагаме е един: бързо сядане на масата сред страна, община, специалисти и притежатели и взимане на рационално решение за развиването на региона, такова че всички да са удовлетворени и щастливи.

Вътрешна македонска революционна организация – Пловдив
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР